Krioyo blog

Wat is signaal gedrag?

Met signaal gedrag maken kinderen op een onbewuste manier duidelijk dat er een probleem is en dat er dus iets aan de hand is. Dit zijn vaak kinderen die om een bepaalde reden gespannen, onzeker, kwetsbaar, eenzaam of nerveus zijn. Omdat ze zich niet in woorden kunnen uitdrukken zul je het merken aan hun gedrag.

Lees meer »

De magische vraag!

Opvoeden is een ingewikkelde klus. Dagelijks zijn we bezig met het overdragen van normen en waarden. Het bijsturen van gedrag. Soms straffen, soms belonen om het gewenste resultaat te krijgen bij onze kinderen te zien. Maar hoe vaak heb je de gesteld aan je kind: "Hoe kan ik je helpen of wat heb je nodig?" Heb je je af gevraagd hoe het komt dat je kind in bepaalde situaties sukkelt. Bijvoorbeeld, hoe komt het dat die game verslaving niet overgaat. Waarom is de kamer altijd een rommel. Waarom reageert je kind soms zo emotioneel?

Lees meer »

THERE IS ALWAYS A REASON TO CELEBRATE #beyourlight

Eén maand geleden (precies op 10/10/20 de sterfdag van mijn mamsie) ben ik gestart met mijn praktijk   Kindercoach~Krioyo. Sinds 3 weken ben ik actief op Instagram. En kort daarna ben ik gestart met de zichtbaarheidstraining van Zarayda Groenhart. Ik stapte uit mijn comfortzone en werd voor mijn gevoel een magneet!Ik heb nu al zoveel bijzondere momenten meegemaakt en vooral bijzondere mensen leren kennen. Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn reis. Voor de ups en Downs in mijn verhaal.

Lees meer »

Wat heb ik je gemist! Een verhaaltje op maat

Om mijn cliëntjes te ondersteunen bij hun emotionele ontwikkeling of vraag, schrijf ik verhaaltjes op maat. Verhalen die naadloos aansluiten bij hun leefwereld. Een verhaal waarin zij zich herkennen maar waarin iemand anders de hoofdrol heeft. Dit verhaal is helemaal afgestemd op mijn clièntjes en op hun groei.

Lees meer »

Nieuw! Maandelijkse Online ouder supportgroep

Soms heb je als ouders een steuntje in de rug nodig omdat het even niet mee zit. We kennen allemaal dit soort momenten. Daarom organiseert Kindercoach~Krioyo elke maand, een online bijeenkomst voor ouders; de ouder supportgroep. Want hoe beter je in je vel zit, hoe beter je er kunt zijn voor je kind. 

Lees meer »

Kinderen zijn geen mini-volwassenen.

Luisteren naar je kind is een prachtige vorm van aandacht geven aan je kind en iets waar hij of zij recht op heeft! Deze video heb ik gemaakt naar aanleiding van mijn allereerste coachingssessie met mijn nieuwste coachingsklantje.

Lees meer »