Als ongeluk in klein hoekje zit, dan zit geluk dus overalšŸ€

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 22:15

Vannacht kon mijn dochter (10 jaar) niet goed slapen en kwam bij me met de vraag of ze naast mij mocht liggen. Slaperig gaf ik aan dat ik het goed vond.

Wanneer de wekker om 6.15 uur gaat worden we beiden wakker en ze zegt opgewekt dat ze heerlijk heeft geslapen. Ik geef aan dat ze zich moet gaan douchen omdat we niet veel tijd hebben.

Ze rekt zich uit, kijkt me aan en zegt: ‘Weet je wat, ik ga me klaar maken dan kunnen we straks even samen bidden’. Haar opmerking verrast mij. Want we hebben al heel lang niet meer samen gebeden. Een golf van geluk schiet door mij heen. 'Wat heb ik toch een fijne  dochter’, denk ik. 'Wat bijzonder dat ze uit zichzelf aanbiedt om samen te bidden'.

Mijn dochter en ik lijken veel op elkaar waardoor het ook enorm kan botsen tussen ons. Omdat we beiden niet lang boos kunnen blijven maken we het altijd weer snel goed met elkaar. Ze zegt dan: 'Weet dat ik van je hou hè maakt niet uit wat je doet'. Ik moet dan stiekem lachen want ik hoor mezelf dan praten!

Elke ouder wilt zijn of haar kind gelukkig zien. Soms ben je zo gefocust op het leven, je eigen emoties, behoeften en angsten, dat je weinig aandacht hebt voor de geluksmomenten. Ze vallen niet meer op. 

Maar soms zijn het die kleine momentjes die je nodig hebt om die ene positieve boost te krijgen. En uiteraard ook voor jouw kind. Geluksmomenten zijn belangrijk voor onze algemene welzijn. 

Heb je onlangs ook zo'n moment ervaren? Is er iets wat je eventueel kunt aanpassen om meer geluksmomenten te ervaren in je leven?

Mag ik een tip geven? Samen met je kind een geluksmomenten dagboek bijhouden is leuk of vooral erg leerzaam voor je kind. Want soms moet je zelf je slingers ophangen! Dit is een oefening waar je kind voor de rest van zijn of haar leven baat bij zal hebben! Op naar meer geluksmomentenšŸ€.

Liefs!

Ingemar Francisca #kindercoachkrioyo

 

Bedankt voor het lezen!

Vond je dit artikel interessant of nuttig om te lezen? Ik zou het tof vinden als je deze Blog deelt op Social Media of een reactie achterlaat. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.